Pedicure Beijum

Mijn naam is Petra Piersma en ik ben in 2015 begonnen met mijn pedicure opleiding bij de Noord Nederlandse Academie. In juli 2017 heb ik mijn diploma gehaald. Momenteel ben ik in opleiding voor medisch pedicure. Inmiddels ben ik geslaagd voor de module Risico Voet.
Mijn praktijk (Pedicure Petra Piersma) is gevestigd in Groningen, in de wijk Gravenburg. Gravenburg is heel goed bereikbaar vanuit Beijum, Vinkhuizen, De Held, Hoogkerk, Reitdiep, Paddepoel, Selwerd, Zuidhorn en Aduard.

Mijn praktijk in Gravenburg is gevestigd op de eerste verdieping, maar mocht u geen trap kunnen lopen of minder mobiel zijn, dan kan ik ook bij u thuis in Beijum komen. Bij werken op locatie stel ik dezelfde wettelijke eisen aan hygiëne en veiligheid als in mijn praktijk. Ik neem alle benodigde materialen, instrumenten en apparatuur mee in een hygiënische pedicurekoffer.

Podotherapie H&L

U kunt bij mij ook terecht op de locatie van Podotherapie H&L, Bovenstreek 11 te Groningen
Ik ben hier iedere vrijdag (ook ’s avonds) werkzaam. Heel handig voor lastige voeten die veel problemen geven. Mocht er een probleem zijn, dan kan de podotherapeut altijd even mee kijken.
Deze locatie is makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. U kunt gratis parkeren voor de deur. De praktijk bevindt zich op de begane grond.
Makkelijk bereikbaar en dichtbij vanuit de volgende wijken: Lewenborg, Beijum, Oosterhoogebrug, Ulgersmaborg, De Hunze en Ruischerwaard. Ook vanuit Ten Boer en Bedum goed te doen.

Wat doet een pedicure precies ?

Een gediplomeerde pedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en de nagelomgeving, verwijdert eelt en indien aanwezig likdoorns. Indien nodig behandeld de pedicure ingroeiende teennagels, verzorgt verdikte- en schimmelnagels en behandeld kloven. Hiervoor wordt handmatig en machinaal instrumentarium gebruikt.

Een standaard voetbehandeling bestaat bijvoorbeeld uit:

• de verzorging van nagels en nagelomgeving (nagelwallen);
• het verwijderen van overtollig eelt;
• het verwijderen van verschillende soorten likdoorns (eeltpit / eksteroog);
• de behandeling van kloven en eeltranden.
• de behandeling van schimmel nagels en ingroeiende nagels
• de behandeling wordt afgesloten met een korte massage

Verder is er ook behandeling met een heerlijke scub of masker mogelijk. Tevens bied ik een deelbehandeling aan. In de zomer zijn uw nagels extra verzorgd met een mooie Gelpolish

De een zal een behandeling door de pedicure als een luxe ervaren en de ander als een nodige weldaad. Ook wanneer er geen medische noodzaak is, is een behandeling bij Pedicure Petra Piersma een ontspannende manier om uw voeten de aandacht te geven die ze verdienen.

Eelt

Eelt is een natuurlijke beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook een dergelijke beschermlaag bijvoorbeeld op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan, de ‘drukpunten’. Bij veel mensen wordt de beschermlaag te dik en veroorzaakt pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten.

Likdoorn

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid.
Het is een misverstand te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt, in een kegelvorm met de punt naar binnen. Door de kegelvorm doet de likdoorn pijn als men er op drukt.

Meer informatie over voetproblemen.

Een pedicure behandeling Beijum

Een afspraak bij Pedicure Petra Piersma in Gravenburg kunt u maken via het volgende telefoonnummer : 06 833 545 66. Een e-mail sturen mag ook : pedicurepetrapiersma@ziggo.nl
Appen mag uiteraard ook !

Mijn werkgebied

Beijum, Drielanden, Engelbert, De Hunze, Van Starkenborgh, Lewenborg, Middelbert, Noorderhoogebrug, Oosterhoogebrug, Ruischerbrug, Meerstad, Noorddijk, Ulgersmaborg, Ruischerwaard, Zilvermeer, De Buitenhof, Dorkwerd, Gravenburg, De Held, Hoogkerk, Leegkerk, Paddepoel, Reitdiep, Selwerd, Tuinwijk, Vinkhuizen, De Hoogte, Korrewegwijk (Indische buurt, Professorenbuurt), Noorderplantsoenbuurt, Oosterparkwijk, Oranjebuurt, Schildersbuurt, Kostverloren, Aduard, Zuidhorn, Ten Boer, Bedum

Pin It on Pinterest