Zechsal, pure magnesium

Zonder magnesium kom je niet ver. Het is goed voor je hart, houdt je spieren soepel, je botten sterk, je hormonen op regel en je geest scherp. Het is dan ook niet overdreven dat magnesium wel de ‘vonk van het leven’ wordt genoemd.
Veel mensen kunnen wel wat extra’s van dit essentiële mineraal gebruiken. In ons voedsel zit steeds minder en in tijden van stress, zwangerschap, overgang en bij medicatiegebruik hebben we een hogere behoefte .
Het magnesium van Zechall is zuiver en krachtig. Door de opname via de huid komt het direct waar het moet zijn, in onze cellen , pieren en botten. Geen gedoe met pillen en poeders, de maag wordt ontzien en u bepaalt uw eigen persoonlijke dosering.
Veel mensen hebben baat bij het unieke magnesium van Zechsal.
Symptomen en/of oorzaken van een magnesiumtekort zijn:

  • reumatische aandoeningen
  • spierpijn/kramp
  • restless legs
  • huidaandoeningen
  • schilferende huid
  • jeukende huid
  • psoriasis
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid

Lekker slapen:

Een van de fantastische effecten van het gebruik van Zechsal, is een heerlijke nachtrust. Het magnesium in Zechsal wordt maximaal opgenomen door het lichaam en zorgt voor algehele ontspanning. De Engelsen noemen Zechsal niet voor niks ‘ the relaxation mineral’. Zechsal helpt bij slaapproblemen. Ervaar zelf wat een voetenbad of dobberbad voor u doet!

Toediening via de huid

De beste manier om magnesiumtekort tegen te gaan is toediening via de huid. Het opgeloste magnesium van Zechsal dringt via de huid rechtstreeks door in het zogenaamde ‘interstitium’ (of intercellulaire vocht, dat wil zeggen de oceaan in je lichaam), waardoor het zeer snel verspreid wordt in het lichaam en meteen beschikbaar is voor de cellen.
Nog steeds wordt echter het meest gebruikt gemaakt van pillen om extra magnesium toe te dienen. Op zich is daar niets mis mee, maar bedenk wel dat naar schatting 60 tot 70% van het magnesium niet wordt benut door het lichaam. De maag kan maar een beperkte hoeveelheid verwerken. De rest wordt gelijk afgevoerd via de nieren, vandaar ook vaak gehoorde klachten van dunne ontlasting of diarree bij het gebruik van pillen.
Deze bijwerkingen komen vrijwel niet voor bij de opname via de huid. De biologische beschikbaarheid van Zechsal is optimaal omdat het maag-darmkanaal wordt ontzien en het magnesium direct komt waar het moet zijn, namelijk in ons intercellulaire vocht.
Magnesium is de grote regelaar in ons lichaam. Het is betrokken bij honderden processen en draagt onder andere bij aan het ritme van ons hart, de werking van onze spieren en gewrichten, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme.

Net als bijvoorbeeld zuurstof en water moeten we magnesium van ‘buiten’ halen, we krijgen het binnen via ons voedsel. Voor veel mensen is dat onvoldoende en is suppletie van extra magnesium gewenst. Dit komt door de verarming van de bodem waardoor er steeds minder magnesium in ons voedsel zit. Maar ook door ons voedingspatroon, leefstijl (roken,alcohol, stress) en medicijngebruik dat kan leiden tot een magnesiumtekort.

Pin It on Pinterest